به وقت تهران

وبلاگ شخصی محمد اسعدی

به وقت تهران

وبلاگ شخصی محمد اسعدی

تشخیص مزه ی تندی: تا به حال به این فکر کرده اید که درکجای زبان حس می شود؟

تا به حال به این فکر کرده اید که  زبان قادر است چهار مزه را تشخیص دهد - ترش - شور - شیرین - تلخ - پس تندی چگونه حس می شود؟ 

برای احساس مزه ی تندی, گیرنده ی چشایی روی زبان وجود ندارد. این مزه در واقع به دنبال تحریک گیرنده های درد, حس می شود همان گیرنده های که سرما و گرما را نیز حس می کنند در واقع با خوردن فلفل سلولهای حسی گرما تحریک می شوند.

 

اگر توجه کرده باشید وقتی نعناع می‌ خورید یا آدامس نعنایی می‌ جوید حس سرما می‌ کنید. مکانیسم مولکول نعناع هم مانند مولکول فلفل است.


جالب ‌تر آن که سلول‌های حسی آن ها تنها در سطح زبان وجود ندارند و در سطح بدن پخش هستند. به همین دلیل اگر فلفل را دور دهان یا روی پلک چشم بمالید، نیز همین احساس را ایجاد می ‌کند، حتی اگر فلفل بسیار قوی باشد می ‌تواند سبب التهاب پوست شود.

آمدم خانه نبودی

آمدم دیدنت خانه نبودی  

 

درب خانه باز بود. 

خانه ات را فتح شده به دست موریانه ها دیدم .

کعبه گیج بود از گردش مدام مردمان .

سعی هم که بی تو صفای نداشت.

حجر اسماعیل غرق درخون اسماعیل بود.

بسیار توریست آمده بود. 

آنقدر که می چرخیدند به دور خودشان 

متوجه نبودنت نبودند.  

هفت بار سراغت را از حجرالاسود گرفتم.

مقام ابراهیم هم شاهد است .

گفت رفته ای بازدید پیرزنی را جواب دهی 

در روستایی دور دست از آدمها.  

گفت که دیر می آیی.

خیلی تشنه بودم .

کمی آب با اجازه ات خوردم و رفتم.

آمدم نبودی .

ماندم نیامدی .

برگشتم با چشم پر ودل پر . 

یا حق